directe link 'Linda de Klein' naar Amazon:

Mijn vierde roman Daisy & De groene kinderen van Woolpit - is zojuist (12-06-2024) officieel gepubliceerd op Amazon.

Het boek (paperback) kost € 21,-- en is via deze link te bestellen: https://www.amazon.nl/dp/B0D6XLGW3B

Daisy & De groene kinderen van Woolpit vertelt op humoristische wijze het verhaal van de vierendertigjarige vrijgevochten, recht-voor-z’n-raap Daisy die probeert een zinvolle invulling aan haar leven te geven na de breuk met Jeroen, haar overspelige jeugdliefde c.q. populaire frontman van de succesvolle Nederlandstalige rockband De Verschrikkelijke Sneeuwmannen, en het plotselinge ontslag bij de bank waar ze vanaf haar zeventiende gewerkt heeft. Maar het vertelt ook het verhaal van de mysterieuze vondst van de zesjarige Agnes en haar kleine broertje, die ergens in de twaalfde eeuw op het Engelse platteland opdoken in een wolvenval nabij het dorpje Woolpit.

Daisy stuit bij toeval op de legende van de groenhuidige kinderen en besluit dat het proberen te achterhalen in hoeverre de geschiedenis op waarheid kan hebben berust een mooie afleiding is van haar twijfels en problemen. Haar speurtocht naar kennis brengt haar regelmatig in contact met nieuwe mensen, maar ondertussen zorgt ook haar boezemvriendin en feestbeest Fredje er vol overgave voor dat ze niet vereenzaamt.

Uiteindelijk raakt Daisy zo geïntrigeerd en enthousiast dat ze haar eigen versie van het verhaal over de groene kinderen van Woolpit besluit te schrijven. En als ze dan op een gegeven moment uit pure nieuwsgierigheid zelf naar Woolpit in Engeland afreist neemt haar lot wel een heel bijzondere wending.


Mijn derde roman Er zijn grenzen -  Soms is alles wat je nodig hebt, een simpel zetje in de rug - is op 20 maart 2024 gepubliceerd op Amazon.

Het boek (paperback) kost € 20,-- en is via deze link te bestellen: https://www.amazon.nl/dp/B0CSWZSHHW

Er zijn grenzen gaat over twee mensen die zichzelf alsmaar wegcijferen, over zich heen laten lopen, maar tot de ontdekking komen dat er ergens een grens is.
Lucas is het feit dat zijn veeleisende, manipulatieve bazin zijn leven – en z’n geluk - lijkt te bepalen meer dan zat. Een onverwacht erfenisje stelt hem in staat afstand te nemen, hij doet dat door, bij wijze van soul searching, op reis te gaan.
Elske wordt door haar omgeving langzaam gedwongen in een toekomst waar ze de kriebels van krijgt, maar waar ze niet aan lijkt te kunnen ontsnappen. Totdat er wat knapt en ook zij er, nét op tijd, vandoor gaat.
Door een gelukkig toeval – of was het het lot? - komen ze elkaar tegen, en samen ontdekken ze aan de hand van een gebeurtenisvolle roadtrip door Duitsland en Frankrijk wat ze nu eigenlijk écht verlangen van het leven.
Helaas verloopt hun gezamenlijke vlucht niet zonder slag of stoot, Els’ beoogd bruidegom Klaas is niet van plan het er zomaar bij te laten zitten…


De wisseltruc en andere verhalen is mijn eerste serie korte verhalen en is op 20 januari 2024 gepubliceerd op Amazon.

Het boek (paperback) kost € 14,99 en is via deze link te bestellen: https://www.amazon.nl/dp/B0CSXKTP6T

 

De wisseltruc:

Een serie korte, humoristische verhalen met onder andere de thema’s liefde, verraad, verdriet en doorzettingsvermogen, manipulatie, overspel, gemeenschapszin - of het ontbreken daarvan – en wraak. Grappige verhalen, spannende verhalen – soms met een hint (of meer) erotiek – verhalen met een twist, dicht bij de realiteit of juist pure fantasie.


Mijn tweede roman Storing in het paradijs -  een vrolijk verhaal over heengaan en terugkomen - is zojuist (20-01-2024) officieel gepubliceerd op Amazon.

Het boek (paperback) kost € 21,-- en is via deze link te bestellen: https://www.amazon.nl/dp/B0CSWZSHHW

Het is een grote puinhoop in de Hemel, er is een opeenvolging van grote en kleine storingen, met op zeker moment ingrijpende gevolgen voor het leven op aarde.

En wie mag het oplossen? Inderdaad, Simone. Maar gelukkig staat ze er niet alleen voor. Het Hemels Management zit er bovenop, en ook haar vrienden staan haar bij met raad en daad.

De storingen hebben tot gevolg dat grote groepen overledenen terugkeren op aarde en daar kunnen beide partijen, de levenden en de doden, niet altijd even goed mee omgaan. Nog los van de belasting op de aardse autoriteiten en voorzieningen. Ook Simones vrienden Henk en Maartje vinden zichzelf ineens terug op aarde, ze hebben letterlijk de tijd van hun leven.

Simone maakt nieuwe vrienden, waaronder een dappere, maar helaas bijziende ridder uit de middeleeuwen, die – letterlijk – nogal tegen haar opkijkt, en ook Maeve en hemelbewaarder Barnabas zijn weer van de partij. Samen zoeken en vinden ze de oorzaak van het probleem en dan kunnen de verdoolde zielen terugkeren naar de Hemel en is alles weer bij het oude. Op een paar kleine dingetjes na…


Mijn eerste roman Mijn hemel! een vrolijk verhaal over heengaan en doorgaan, is zojuist officieel gepubliceerd (24-03-2023) en is te koop via deze link:

https://www.boekscout.nl/shop2/boek/9789464685572

én https://www.amazon.nl/Mijn-hemel-vrolijk-heengaan-doorgaan/dp/9464685573

 

Dit verhaal speelt zich deels af in de hemel, en deels op aarde en draait om het echtpaar Simone en Theo. Het speelt in de tegenwoordige tijd.

Simone, 40 jaar, kunstenares en getrouwd met Theo, komt onverwacht te overlijden en belandt in de hemel. Daar ontmoet de eenzelvige, cynische Simone andere overledenen, zoals Henk, Maartje en Maeve, waar ze vriendschap mee sluit. Simone is ook zeer nieuwsgierig en leergierig, de opgedane kennis deelt ze graag met de lezer.

Terwijl Simone aardig thuis raakt in het reilen en zeilen van de hemel, raakt Theo op aarde steeds meer van het pad af. Hij kan niet omgaan met het verlies, raakt depressief en ontwikkelt een drankprobleem, wat o.a. leidt tot het verlies van zijn baan.

En toch ligt er liefde op de loer in de vorm van een eenzame en lieve bibliotheekmedewerkster. Er komt alleen helaas door ongelukkige omstandigheden een kink in de kabel en Theo raakt nog verder in de mineur.

Verdere tegenslagen, zoals het overlijden van de buurman, zijn steun en toeverlaat, en de kat die weggelopen is drijven hem uiteindelijk tot een zelfmoordpoging.

Dan heeft Theo een zetje nodig van zijn dierbaren in de hemel en op aarde om tot het inzicht te komen dat het leven doorgaat en dat je er zelf wat van moet maken.